fbpx
Svetozara Markovića 25, 24430 Ada Tel +381 24 855 111
0
0,00 din
  • Prazna korpa

    Trenutno nemate proizvoda u svojoj korpi

Terminologija

Evolution Line.

 

 

Performance Line.

 

 

Active Line.

Najbolje što se može proizvesti.

Visokokvaliteni materijali.Najnovija tehnologija.

 

Izvanredan kvalitet za intenzivnu vožnju.

 

 

Pouzdana marka kvaliteta

EPI Ends Per Inch ) : Mera za gustinu platnenog sloja. Što veci je ovaj broj, tako je i platno gušci, a sa tim i kvalitet gume bolji. Obicno guma ima tri ovakva sloja.
ETRTO ( European Tire and Rim Technical Organization ) : Evropska organizacija za standardizaciju guma i felne. ETRTO oznaka znaci (npr. 37-622 ) da je oznacena guma širine 37mm a dijagonala mu je 622mm.
Light : Olakšana verzija gume, gde je svaki gram znacajan.
L.S.T ( Limited Slip technology ) : Spoljne ivice gume kod felne su obloženi specijalnom mešavinom gumenog sloja, koji sprecava proklizavanje gume oko felne.
Reinforced : Ojacana štruktura gume.
LiteSkin : „Skin“ gume imaju lake i tanke bocne zidove, što doprinosi smanjenju težine i lakšem kotrljanju.
Snake Skin : Lak i elasticni sloj tkanine koji štiti bocne zidove gume od oštrih predmeta ( staklo, kamenje ). Iako je ovakav dogadaj dosta redak slucaj, može ne samo da prouzrokuje defekt, nego i da potpuno uništi gumu.
Tubular : Spoljna guma sa ugradenom unutrašnjom gumom. Koristi se uglavnom kod trkackih bicikla.
Tubeless : Spoljna guma koja se montira direktno na felnu, bez unutrašnje gume.
Tubeless Ready : ove gume se mogu konvertovati u tubeles pomoću zaptivne tečnosti.
Reflex :

 

Refleksivna traka na bocnoj strani gume. Kad pada svetlost na ovu traku, vozaci automobila ce videti velike svetlece krugove koji su lako vidljivi i na velike daljine.

 

Gumene mešavine:

Allround : Mešavina za Marathon. Postiže sve što se ocekuje od jedne Marathon gume : izdržljivost, lako kotrljanje, i izuzetno prijanjanje pri vlažnim uslovima.
Dual : Dve razlicite gumene mešavine za optimalne performanse.
Endurance : Mešavina ekstremno otporna na trenje, za postizanje maksimalne kilometraže. ( Marathon XR )
Gooey Gluey : Ekstremno meka guma za besprekorno upravljanje na svakoj podlozi. ( napr. Muddy Mary )
ORC : „Offroad Racing Compound“ – Specijalna mešavina za offroad.
Qualifier : Specijalna mešavina, razvijena prvenstveno za što najlakše kotrljanje. ( napr. Stelvio Light )
Magic : Najnoviji rezultat naših istraživanja. Za nas je to „magicna“ mešavina, jer postiže vrlo dobro prijanjanje pri vlažnim uslovima uz izuzetno lako kotrljanje. Ova guma je najbolje rešenje pri vlažnim, klizavim uslovima.
SBC : „Schwalbe Basic Compound“ je višenamenska mešavina za sve upotrebe.
Silica : Specijalni dodatak mešavini koji se pozitivno izražava u boljem, lakšem kotrljanju.
Speedgrip : Dve razlicite mešavine u jednoj gumi. Višenamenska mešavina.
T45 : Specijalna mešavina za „Tubular“ gume. ( napr. Montello )
Triple Nano: Tri razlicite mešavine u jednoj gumi za postizanje najbolje moguce performanse. ( napr. Ultremo, Evo linija ).

Novost: Nano cestice poboljšaju prijanjanje i kotrljanje narocito u podrucju sredine gazeceg sloja.

Winter : Specijalna mešavina za zimske gume ( napr. Ice Spiker )

 

Protection System:

High Density Guard :

Vectran vlakna imaju vecu crvstocu cepanja od titanijuma i vecu otpornost secenju od Aramida, a istovreme su laki i ekstremno fleksibilni. NASA ih koristi super-gusti Vectran vazdušni jastuk za sletanje Mars sonde. Vectran vlakna su tkana koristeci specijalnu tehnologiju i tako je tkanina od Vectran-a mnogo gušca nego kod ostalih guma koje koriste Vectran. Ova tehnologija je razvijena u saradnji sa Americkom firmom Warwick Mills koji poseduje 14 svetskih patenata za tkanje ekstremno jakih i gustih tkanina.

 

HD Ceramic Guard:

Ovaj specijalni sloj sadrži cestice od keramije koji sprecavaju naprimer da parcadi lomljenog stakla prodru kroz donji sloj gume.
HD Ceramic Guard+SnakeSkin=Double Defense

 

SmartGuard:

Najdelotvorniji zaštitni pojas koji postoji. Ne ispušta vazduh. Masivan, 5 mm debeo sloj od visokoelastičnog specijalnog kaučuka pruža trajnu zaštitu, čak I ako pređeš preko nekih predmeta. Čak joj ni esker ne može oštetiti.

 

GreenGuard:

Isti princip kao kod SmartGuard ali debljine oko 3mm. Jedna trećina visokoelastičnog kaučuka se dobija od recikliranih lateksnih proizvoda.

PunctureGuard:

Povoljan PunctureGuard nudi istu bezbednost ali nije toliko elastičan.

V-Guard:

HighTech niti su ekstremno otporne na prosecanja i omogućavaju vrlo visok nivo zaštite od defekata i vrlo lakih guma. Kada je reč o kombinaciji bočni zid I SnakeSkin, radi se o Double Defense tehnici.

 

RaceGuard:

Dvostruki uložak od najlon vlakana. Dobra zaštita za lake sportske gume.

 

KevlarGuard:

Minimalni standard Schwalbe zaštitnog pojasa. Već godinama se dokazuje. Pojas se sastoji od prirodnog kaučuka i pojačan je Kevlar nitima. Sa 50 EPI karkasse su sve Active Line gume najbolje zaštićene od defekata. Kevlar je licenca DuPont.

 

Puncture Protection ( Basic Level )

Najjednostavnija zaštita napravljena od prirodne gume.

 

Balloonbike

Balloonbike je posebna vrsta bicikla. Imaju prepoznatljive široke gume koji im omogucavaju da postignu isti komfort kao bicikli sa amortizerima, ali BEZ amortizera. Pneumaticni amortizer-efekat ovih guma ponaša se kao prirodni amortizer. U testovima „Cologne Sport“ fakulteta Balloonbike je prošao odlicno. U svakidašnjoj primeni mnogo važnije da amortizer reagira na neravnina što brže, a mnogo manje važno do ima veliko hod opruge. U ovom slucaju Balloonbike sa „pneumaticnim amortizerom“ neupredivo bolje prolazi od bicikla sa amortizerom. Dodatna prednost je da taj vid komfortne vožnje ne zahteve skupe i komplikovane tehnologije, kao ni pokretne delove, a i održavanje je neupredivo jednostavniji. Naravno, Schwalbe je spreman i za taj segment tržišta, pa za svoj Balloonbike možete birati mnogo vrsta guma. ( Big Apple, Super Moto..)

Dodatne informacije: www.schwalbe.com

 


Login

Registracija | Zaboravljena lozinka?